POINT 5 enkelt och intuitivt?


Med ett nytt program måste man lära sig nya sätt att arbeta, eller hur? Det gäller naturligtvis även för Point 5. Vi har dock försökt göra det betydligt lättare för dig än vad du är van vid från andra programvaror av olika typer.

För det första så har vi reducerat antalet val du behöver att hantera på skärmen.

  1. Du utnyttjar direkt AutoCAD kommandon som move copy etc. på allt i ritningen. Där med behöver du inte lära dig att hitta mängder av olika varianter av dessa funktioner.
  2. Du får generella funktioner för att redigera en byggdel, med andra ord inget mera letande efter specialiserade kommandon. Du väljer bara byggdelen så vet den själv om den är en vägg, ett fönster eller en ventilationskanal.
  3. Du kan peka på en byggdel t ex en vägg och säga att du vill rita en med samma egenskaper. Inget letande efter vad du ritade förra gången eller vilket kommando som du nyttjade då.

För det andra så har programmet blivit mer intuitivt. Du arbetar med byggdelar och behandlar dem som sådana. Du börjar enkelt och kan sedan lägga till information eller byta typ av vägg eller dörr utan att för den saken behöva rita om något.

För det tredje blir samordning enklare genom att du får verktyg för att anpassa det du gör på ditt kontor till den standard som gäller i respektive projekt.

För det fjärde så kommer du givetvis att känna igen en hel del av den logik som du tidigare arbetat med i Point/ArCad.

Sammantaget kommer det att bli mycket enklare att komma i gång med Point 5 än vad det varit med tidigare versioner.

 


[Startsida] [POINT koncernen] [Våra produkter] [Marknad] [Återförsäljare] [Support] [Platsannonser] [Kurser och utbildningar] [FoU projekt] [Användarföreningar] [Senaste nytt] [Indexsida] [Sök] [Kontakta oss]

Info: info@cadpoint.se
Katrinebergsgatan 21, Box 20020, S-504 20 Borås, Sverige
Tel: +46 (0)33 413300, Fax: +46 (0)33 414910 Orderfax +46 (0)33 12 33 32.

Webmaster: webmaster@cadpoint.se
Senast uppdaterad: tisdag, 22 april 1997 09:02 - Copyright © 1996-1997 CADPOINT AB. Alla rättigheter reserverade.