En bransch som inte verkar påverkas nämnvärt av den pågående finanskrisen är spel och gambling på nätet. Även om människor gärna håller hårt i sina pengar under pågående lågkonjunktur så visar undersökningar att de som väljer att spela casino på nätet bara blir fler och fler.

Bingosajten bingoport.co.uk rapporterar om en ökning av spelartrafiken på 80 % under en sexmånadersperiod under 2008. Siffrorna från bingosajten talar naturligtvis inte för hela spelbranschen, men utvecklingen är densamma.

Trenden inom branschen är att spelarantalet ökar, men att människor väljer att spela för mindre summor. Så länge antalet spelare fortsätter att öka behöver alltså inte sajterna få människor att spela för mer pengar för att kunna presentera positiva rapporter.

De stigande spelarsiffrorna kan bland annat förklaras med att många spelare väljer att spela gratisspel, såsom gratis video poker eller blackjack på sajterna, och därmed inte spenderar några pengar. Men detta verkar dock inte hindra spelbranschen från att visa fina resultat mitt under pågående finanskris