Pressmeddelande 2000-09-22


 

 

POINT Gruppen tecknar utvecklingsavtal med Autodesk

Strategiskt samarbete för att påskynda utvecklingen av nya marknadslösningar inom byggsektorn.

Göteborg, 13 September 2000 - POINT Gruppen AB, en av de ledande applikationsutvecklarna i Norden, och Autodesk meddelar idag att man tecknat ett avtal för att tillsammans utveckla Autodesks kommande verktyg för byggmarknaden (AEC - Architecture, Engineering and Construction). Avtalet innebär att ett utvecklingsteam från POINT Gruppen, ett dotterbolag till CAD-Q Holding AB, tillsammans med Autodesks produktutveckling kommer att utveckla nästa generations basapplikationer för byggsektorn.

Det strategiska samarbetet gör det möjligt för Autodesk att snabbare leverera applikationer med hög prestanda som integrerar modellering, visualisering, design och dokumentation. Nästa generation av AEC-verktyg kommer att kombinera styrkan med intelligenta objekt och Internet för att nå högre nivåer av intelligent design, inte bara för den enskilde konsulten, utan för hela projektteamet.

 • Det här är naturligtvis en milstolpe i vårt företags historia, kommenterar Anders Lisspers, utvecklingschef på POINT Gruppen. I nästan 15 år har vi använt Autodesks flaggskepp AutoCAD som bas för POINT, våra egna byggapplikationer. Erbjudandet att ingå i Autodesks egna utvecklingsteam är starkast möjliga bekräftelse på vår framgång på den europeiska marknaden. Våra kunders starka engagemang i vår mjukvaruutveckling har fört våra applikationer till en allt högre nivå, och därför har vi nu en hel del kunskap och erfarenhet att erbjuda Autodesk.
 • Det känns otroligt spännande att ha POINT Gruppen ombord. Deras många år av erfarenhet från utveckling av AEC-objekt kommer att förstärka vårt team med nyutveckling av framtida objektorienterade verktyg. Dessutom kommer vi kunna leverera nya produkter i AEC-familjen snabbare, säger Jim Lynch, chef för Produktutvecklingen inom byggsektorn på Autodesk. Det här samarbetet visar att vi menar allvar med vårt åtagande att arbeta tillsammans med våra strategiska partners runt om i världen för att kunna leverera bygglösningar med stöd för lokala krav och med hög kvalitet som betydligt underlättar kundens arbete.

  Om CAD-Q Holding/POINT Gruppen
  POINT Gruppen AB, som är ett helägt dotterbolag till CAD-Q Holding AB, bildades 1986 och är en av de främsta utvecklarna av byggapplikationer för AutoCAD i Norden.
  CAD-Q grundades 1989 och är en ledande återförsäljare av mjukvarulösningar inom byggsektorn i Norden och Holland. Med dotterbolag i fem europeiska länder och nästan 200 anställda tillhandahåller företaget kompletta lösningar som hjälper arkitekter, konsulter och ingenjörer att uppnå högre kvalitet och bättre produktivitet.

  Om Autodesk
  Autodesk tillhandahåller 2D- och 3D-produkter, verktyg för datahantering inom geografiska informationssystem, arkitektur, designvisualisering, mark- och anläggningsprojektering som används i många industrier. Företagets Discreet-division är ledande inom PC-baserad film- och videoproduktion, spelutveckling, webbproduktion samt animering och tillhandahåller en lång rad produkter för digitala medier och människor verksamma inom grafisk design. Autodesk har över fyra miljoner kunder i mer än 150 länder.

 

 

 

 

 

 


Info: info@cadpoint.se
Österlånggatan 69, S-503 37 BORÅS
BOX 331, S-503 11 BORÅS, Sverige
Tel: +46 (0)33 47 44 00, Fax: +46 (0)33 47 44 01 Orderfax +46 (0)33 47 44 41.
Webmaster: webmaster@cadpoint.se - Senast uppdaterad: 2000-09-28 11:19

CADPOINT AS, NO   |   CADPOINT AS, DK   |   AioGroup OY, SF    |   GB Software, NL   |   Vianova AS, NO
Copyright © 1996-1999 CADPOINT AB. Alla rättigheter reserverade.